Samenwerkingsovereenkomst tussen FOx Biosystems en Unitron Group
21 februari – Gezondheidszorgevenement – IMEC Leuven

Tijdens de handelsmissie van onderminister Guido Landheer, hebben, FOx Biosystems en Unitron hun lange termijn relatie onderstreept door het ondertekenen van een Memorandum of Understanding.
Het evenement vond plaats in de innovatieve omgeving van IMEC te Leuven.
De samenwerking tussen FOx Biosystems en Unitron is een voorbeeld van goed ondernemerschap tussen België en Nederland.
FOX Biosystems en Unitron werken sinds 2015 samen. Ze realiseerden  in samenwerking met het Belgische bedrijf Comate het   “White FOx 1.0”  instrument.
Namens Comate was dan ook Sander van den Dries aanwezig tijdens de ceremonie.
FOx Biosystems is actief op de bio-farmaceutische markt en  verdelen instrumenten en consumptiegoederen voor R & D, ontwikkeling en productiebewaking aan bio-farmaceutische bedrijven en kennisinstituten.

Het White FOx 1.0 instrument is in staat bio moleculaire interacties te karakteriseren en te kwantificeren. Er wordt gemeten met een optische vezel bedekt met een dun goudlaagje. Daarop zijn bio receptoren aangebracht, waaraan de doel moleculen zich specifiek kunnen hechten. Het instrument laat toe om vol geautomatiseerd een breed bereik van moleculen (proteïnen, antilichamen, DNA, toxines, cellen, …) en concentraties in troebele stalen snel en eenvoudig op te meten.
80% van de nieuwe geneesmiddelen zijn complexe biologische moleculen. De FOx Biosystems technologie laat toe om deze ontwikkeling en productie te verbeteren, te versnellen, veiliger en kwalitatiever te maken. Ook voor de wetenschap is het instrument van toegevoegde waarde. Ze kunnen hun onderzoek sneller, beter en eenvoudiger doen met technologie die voorheen voor hun vaak onbereikbaar was.

Dit contract dat een langdurige relatie tussen beide bedrijven beoogt, biedt kansen om de verdere samenwerking te optimaliseren en te intensiveren.

 

           

 

Recent Posts