Kansen bij de keuze voor techniek.

 

 

De behoefte aan technisch personeel blijft onveranderd hoog. Een project als “Techniek Experience” is daarom van groot belang om jongeren te laten ervaren welke kansen een keuze voor techniek te bieden heeft.
In oktober 2015 zijn ongeveer 340 leerlingen van de 4 VMBO-scholen in Zeeuws-Vlaanderen gestart aan een project wat op 19, 20 en 21 januari zal worden afgerond. Leerlingen van het 2e leerjaar (die in de loop van dit jaar een profielkeuze zullen maken) hebben een gastles gevolgd en een bezoek gebracht aan één van de bedrijven in de regio.

Op 19, 20 en 21 januari 2016 zal het project worden afgesloten met workshops die in het teken staan van logistiek, maintenance, procestechniek en techniek in de volle breedte. Aan deze workshops geeft ook Unitron haar medewerking, samen met nog 30 andere bedrijven. We zullen aanwezig zijn op 20 en 21 januari.

Een belangrijk onderdeel is de ‘bedrijvenmarkt/ meet&greet’ waar de leerlingen met behulp van op school voorbereide vragen in gesprek zullen gaan met professionals en stagiairs.
De dag begint met een plenaire show van Mad Science, die op hilarische maar ook serieuze wijze een kijkje geven in de techniek-keuken.
Het programma vindt plaats in het Bio Base Europe gebouw in Terneuzen.

Voor meer informatie en/of het bijwonen van een deel van het van dit programma op woensdag 20 januari, verwijzen wij u graag naar:

http://huisvandetechniek.nl/techniekkalender/techniek-experience/