Webinar: informatie die vanuit ontwikkeling van medische hulpmiddelen nodig is voor submissie bij de NoBo onder MDR

FHI-Medische Elektronica event

Webinar: informatie die vanuit ontwikkeling van medische hulpmiddelen nodig is voor submissie bij de NoBo onder MDR

Op 8 en 9 december zal Unitron Regulatory een lezing geven tijdens het Medische Elektronica; ontwikkeling en toepassingen event van het FHI.

Nico Zeeders, teamleider van Unitron Regulatory, geeft een lezing op 8 december van 11.30-12.15. De lezing betreft de nieuwe wetgeving medische hulpmiddelen die eist dat een medisch hulpmiddel gedurende de hele levensduur veilig kan worden gehanteerd en gebruikt:

  • Hoe vertaalt zich dit naar individuele componenten of materialen? Met andere woorden, op welke informatie moet een ontwerper letten bij het selecteren van componenten of materialen?
  • Welke informatie moet een leverancier verstrekken om ervoor te zorgen dat zijn componenten of materialen vaker worden geselecteerd voor gebruik in medische toepassingen?

We zullen kijken naar de informatie die nodig is in elke fase van de levenscyclus van medische hulpmiddelen en hoe dit zich verder in de toeleveringsketen vertaalt. Registreren voor onze webinar kan hier.

 

Het Medische Elektronica event vindt voor het eerst plaats en kan volledig digital gevolgd worden.  De focus van het event ligt op de ontwikkeling, regelgeving en productie van medische elektronica en de toepassingsgebieden. Actuele onderwerpen op dit gebied zijn bijvoorbeeld: de versnelde ontwikkeling en productie van medische apparatuur om Covid-19 tegen te gaan, notified bodies en de nieuwe regels voor medische hulpmiddelen (MDR). Het event is gratis bij te wonen via de live-uitzendingen. Het hele programma is op deze link te vinden.