Unitron participeert in de ontwikkeling van een Humidifier

Ontwikkeling prototype van een nieuw type Humidifier

Unitron participeert in de ontwikkeling van een Humidifier

Humidifier

De hieronder genoemde activiteiten worden mede mogelijk gemaakt door de Europese Unie. Unitron en de projectpartners ontvangen voor deze activiteiten subsidie vanuit het operationeel programma (OP) EFRO Oost-Nederland.

Ontwikkeling prototype

Luchtmengsels die worden gebruikt voor de beademing van patiënten in het ziekenhuis zijn doorgaans droog en moeten dan ook worden bevochtigd om schade aan de longen te voorkomen. De huidige klinische praktijk maakt hiervoor vaak gebruik van active luchtbevochtigers. Medspray heeft een proof of concept opstelling ontwikkeld van een actieve, absolute luchtbevochtiger gebaseerd op hun gepatenteerde nozzletechnologie. Testen met deze proof of concept opstelling laten zeer positieve resultaten zien. In dit project gaat een consortium van de bedrijven Medspray, PCV en Unitron een prototype luchtbevochtiger ontwikkelen gebaseerd op het huidige proof of concept. Het prototype van de actieve luchtbevochtiger zal in staat zijn om zeer precies de absolute vochtigheid en temperatuur van beademingslucht te controleren en tegelijkertijd de condensatie in het ademhalingscircuit te minimaliseren of te elimineren. Het prototype zal ook in staat zijn om efficiënter medicatie te kunnen afgeven aan beademde patiënten door tijdelijk de luchtvochtigheid in het circuit te verlagen.

Het operationeel programma (OP) EFRO Oost-Nederland is een gezamenlijk subsidieprogramma van de provincies Overijsel en Gelderland en werkt aan de structurele versterking van de economie. Het doel is dat meer Oost-Nederlandse bedrijven meer omzet halen uit nieuwe producten.

Dank je wel en succes!

Mocht de download niet automatisch starten, dan kun je hem hier downloaden.

Vul het formulier in en download gratis

Wat zit erin?